Київських патрульних підозрюють у перевищенні влади через смерть затриманого хулігана

 

Патрульні поліцейські висадили на під’їзді до Вишгорода Київської області агресивного чоловіка. На ранок наступного дня його знайшли мертвим, ймовірно, він помер внаслідок переохолодження. Дії патрульних поліцейських розслідуватиме Державне бюро розслідувань (ДБР).

Про це повідомляє Zaxid.net.

Інцидент, про який йдеться, стався ще 17 лютого. Тоді патрульні затримали агресивно налаштованого молодого чоловіка, який порушував громадський порядок в одному з районів Києва.

За інформацією патрульної поліції, хлопець поводив себе неадекватно та, ймовірно, перебував під дією токсичних або наркотичних речовин.

Поліцейські, щоб затримати порушника, застосували спецзасоби та кайданки, бо він чинив їм опір, і викликали йому швидку допомогу.

Надалі патрульні вирішили відвезти чоловіка до місця його проживання у місто Вишгород.

“У зв’язку з тим, що чоловік постійно намагався вийти з машини та не бажав їхати додому, патрульні висадили його з машини на під’їзді до Вишгорода”, – сказано в повідомлення.

На ранок після цього місцеві мешканці знайшли труп чоловіка. За попереднім оглядом судово-медичного спеціаліста, він помер від переохолодження.

Матеріали про подію спрямували до Державного бюро розслідувань. Трьом патрульним поліцейським оголосили про підозру в перевищенні службових обов’язків, що призвело до тяжких наслідків у вигляді смерті потерпілого.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Читайте також:
У Києві поліція застрелила бійцівського пса, якого п’яний власник нацькував на покупців у магазині. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.