У Києві поліція застрелила бійцівського пса, якого п’яний власник нацькував на покупців у магазині. ФОТО

 

У ніч на 16 лютого сталася стрілянина в супермаркеті на київській Оболоні: патрульна поліція змушена була застрелити бійцівського собаку, якого нацьковував на людей п’яний власник. Сам зловмисник затриманий правоохоронцями.

Як передає “Новинарня“, про подію біля магазину АТБ та її наслідки розповів у суботу відділ комунікації поліції Києва.

Поліцейські отримали виклик про бійку на вулиці Богатирській. З’ясувалося, що п’яний власник пса бійцівської породи спочатку влаштував бійку в магазині, а потім нацькував свого стафордширського тер’єра на чоловіка. Потерпілого з численними укусами доставили в лікарню для надання допомоги.

“П’яний чоловік вирішив, що зайти в супермаркет з бійцівським псом без намордника і повідка – хороша ідея, а коли йому зробили зауваження – поліз у бійку, в ході якої вибили скляні двері, а на додачу віддав своєму псу команду “фас” і пес атакував опонента, розірвав вухо (6 швів) і руку (8 швів)”, – розповів у соцмережі офіцер патрульної поліції Євген Зборовський.

На місце події прибули поліцейські. На зауваження правоохоронців нетверезий відреагував агресивно і нацькував стафа на них.

За словами Зборовського, чоловік спершу намагався втекти та залишити пса, однак поліцейські його зупинили. Чоловіка вмовляли взяти собаку на повідець, однак він лише кричав та продовжував нагнітати ситуацію.

“В якийсь момент стаф подумав, що власнику загрожує небезпека, і різко накинувся на патрульного, вдарив в груди і повалив, але на щастя, не вчепився. Патрульному вдалося скинути пса з себе і відкотитися. Тварина ще раз кинулась, але цього разу поліцейський використав табельну зброю і зробив два постріли для знешкодження, стаф упав…” – пояснив Зборовський.

“Чудова сильна істота захищала свого господаря, як уміла, і не могла зрозуміти, що він п’яний бовдур”, – зауважив патрульний.

Правоохоронці одразу повезли тварину до ветеринарної клініки, щоб надати допомогу та врятувати життя собаки. Однак через 15 хвилин пес помер на операційному столі.

Слідчо-оперативна група опитала всіх свідків і вилучила відео з камер магазину і нагрудних камер патрульних.

Власника стафа затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Його доставили в управління поліції та оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років.

“Нам дуже пощастило, що патрульний не постражав у цій сутичці і захистив оточуючих. Дуже жаль тварину, чия доля опинилась у руках такого безвідповідального йолопа, але є надія, що він отримає реальний термін ув’язнення за свої діяння”, – зазначив Зборовський.

Читайте також:
Більше ніж терапія. Як собаки допомагають в реабілітації військових і дітей

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна