Морські піхотинці вийшли у море на новітніх катерах “Кентавр”. ВІДЕО

 

Морські піхотинці одного із підрозділів під час практичних занять на двох малих бронекатерах типу “Гюрза” і десантно-штурмовому катері типу “Кентавр” ВМС України вийшли у море.

Про це у середу, 20 лютого, повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

На борту ДШК перебував підрозділ морської піхоти зі всім штатним спорядженням і озброєнням.

Нагадаємо, що “Кентаври” ВМС ще проходять державні випробування і офіційно не включені до складу національного флоту.

Як повідомляла “Новинарня“, наприкінці листопада 2018 року до Одеси для продовження випробувань прибули прибули десантно-штурмові катери типу “Кентавр”.

Це відбулося після завершення заводських випробувань нових бойових одиниць на Київському суднобудівному заводі ПрАТ “Завод “Кузня на Рибальському”, де їх було побудовано на замовлення Міністерства оборони України для Військово-Морських сил ЗС України.

“Десантно-штурмові катери здійснили успішний перехід під власними двигунами з Києва до Одеси, наступний етап – завершення встановлення обладнання, ходові випробування у морі та перехід до стадії державних випробувань”, — зазначив тоді начальник управління кораблебудування Командування Військово-Морських сил ЗС України Василь Радчук.

За його словами, під час будівництва катери пройшли модернізацію, зокрема — встановлення деяких нових систем, які проходитимуть перевірку на функціональність як окремо, так і в складі корабля.

Як відомо, проект має низку відмінностей від аналогічних у цьому класі катерів.

Наприклад, швидкість близько 40 вузлів, бронювання, можливість перевезення морського десанту та його висадку через носову апарель, а також наявність реактивної системи залпового вогню і бойових модулів.

Читайте також:
Командувач Морської піхоти Юрій Содоль: Ступінь подвигу підлеглого визначає його командир

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна