До Одеси прибули десантно-штурмові катери “Кентавр”

 

До Одеси для продовження випробувань прибули десантно-штурмові катери типу “Кентавр”.

Про це у понеділок, 19 листопада, повідомили у Військово-Морських силах ЗС України.

Сьогодні завершилися заводські випробування нових бойових одиниць на Київському суднобудівному заводі ПрАТ “Завод “Кузня на Рибальському”, де їх було побудовано на замовлення Міністерства оборони України для Військово-Морських сил ЗС України.

“Десантно-штурмові катери здійснили успішний перехід під власними двигунами з Києва до Одеси, наступний етап – завершення встановлення обладнання, ходові випробування у морі та перехід до стадії державних випробувань”, — зазначив начальник управління кораблебудування Командування Військово-Морських сил ЗС України Василь Радчук.

За його словами, під час будівництва катери пройшли модернізацію, зокрема — встановлення деяких нових систем, які зараз проходитимуть перевірку на функціональність як окремо, так і в складі корабля.

До слова, проект має низку відмінностей від аналогічних у цьому класі катерів. Наприклад, швидкість близько 40 вузлів, бронювання, можливість перевезення морського десанту та його висадку через носову апарель, а також наявність реактивної системи залпового вогню і бойових модулів.

Читайте також:
США запропонували ВМС України “надлишкові” фрегати Oliver Hazard Perry

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна