На Рівненщині ховають солдата “королівської” бригади Руслана Кондратюка, який загинув під Мар’їнкою. ФОТО

 

У середу, 20 лютого – в День Героїв Небесної сотні – в селі Війниця Млинівського району на Рівненщині ховають солдата 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Руслана Кондратюка. Водій 24 омбр загинув 15 лютого біля міста Мар’їнка в Донецькій області внаслідок влучання з ворожого ПТРК в автомобіль ГАЗ-66 з українськими військовими.

Напередодні вночі, 19 лютого, кортеж із тілом полеглого солдата прибув до смт Млинів. Незважаючи на пізній час, труну зустрічали десятки й сотні місцевих жителів.

“Вдома… Цієї ночі Млинівщина зустрічала свого земляка Руслана Кондратюка, який загинув під час виконання бойового завдання, захищаючи кордони України.
На колінах, із лампадками та прапорами в руках… Спи спокійно, Герою! Вічна слава…” – ідеться в дописі на сторінці Млинівської РДА.

Районна адміністрація поширила фоторепортаж із зустрічі полеглого воїна на рідній землі:

Млинів - Руслан Кондратюк Млинів - Руслан Кондратюк _2 Млинів - Руслан Кондратюк _5 Млинів - Руслан Кондратюк _1 Млинів - Руслан Кондратюк _3 Млинів - Руслан Кондратюк _4 Млинів - Руслан Кондратюк _6 Млинів - Руслан Кондратюк _7 Млинів - Руслан Кондратюк _8 Млинів - Руслан Кондратюк _9 Млинів - Руслан Кондратюк _10 Млинів - Руслан Кондратюк _11
<
>

Кондратюк Руслан Володимирович народився 2 жовтня 1981 року в селі Війниця Млинівського району Рівненської області.

Контракт зі Збройними силами України підписав лише нещодавно – 2 листопада 2018-го. Військову службу проходив у в/ч А 0998 – мотопіхотний батальйон 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Був водієм.

Як повідомляла “Новинарня“, солдат Кондратюк загинув уранці 15 лютого, близько 10.45, у районі міста Мар’їнка Донецької області. Ворог з боку окупованого Донецька обстріляв військовий автомобіль ГАЗ-66, коли той заїжджав на позицію, із протитанкового ракетного комплексу. Ракета влучила в кабіну, троє українських військових зазнали поранень.
Старшина Антон Примушко і сержант Денис Шаповалов вижили. Солдат Руслан Кондратюк, який перебував за кермом, помер від несумісних із життям мінно-вибухових травм і поранень дорогою до шпиталю міста Курахове.

Залишилися дружина і двоє дітей – Святослав (2008 р.н.) та Діана (2011 р. н.).

Читайте також:
Чому не слід називати наших загиблих воїнів “грузом 200”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна