Туск в Україні: Вперше продемонстровано такий спротив та відвагу

 

Президент Петро Порошенко висловив вдячність Раді Європейського Союзу за одноголосне ухвалене рішення про запровадження «азовського пакету» санкцій проти Російської Федерації.

Як передає прес-служба АП, про це Порошенко повідомив увечері 18 лютого під час зустрічі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

За словами Порошенка, Герої Небесної сотні дали Україні «останній шанс на зміни і на успішне майбутнє», і це майбутнє має бути у «вільній європейській родині народів».

«Я вдячний за сьогоднішнє рішення Ради ЄС, коли одноголосно було прийняте рішення про запровадження «азовського пакету» санкцій. Саме те, про що ми з вами пане президент (Туск) домовлялися у грудні. Мені надзвичайно приємно і надзвичайно важливо, що ми зберігаємо те, про що ми домовились 5 років тому – від Європи нам потрібна єдність та солідарність з Україною», – додав глава держави.

Президент Європейської Ради високо оцінив зусилля Порошенка у проведенні реформ в державі. Також Дональд Туск відзначив зусилля українського народу у боротьбі проти російської агресії. На зустрічі з українським лідером він сказав: «Це перший раз в нашій спільній європейській історії, коли було продемонстровано такий спротив та відвагу, а також прагматизм. Бо я вважаю, і не тільки я, що ви є героями та прагматиками. Це унікально».

«Я також дуже ціную вашу особисту роль, пане президенте. Ви також маєте гарні причини пишатись. Це не лише моя особиста думка. Ваша репутація та репутація всієї країни є дуже високою не тільки в Брюсселі, а й у всіх столицях Європи. Ви заслужили таку репутацію», – особливо підкреслив глава Європейської Ради.

Дональд Туск прибув в Україну на п’яту річницю перемоги Євромайдану.
Очікується його виступ у Верховній Раді.

Читайте також:
Туск: Немає безпечної Польщі, якщо вона конфліктує з Україною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.