Туск: Немає безпечної Польщі, якщо вона конфліктує з Україною

 

Президент Європейської ради, екс-прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що немає безпечної Польщі, якщо вона конфліктує з Україною.

Про це він заявив у програмі “Faktach po Faktach” польського телеканалу TVN24, передає сайт Wiadomosci.dziennik.pl.

За словами Туска, немає європейської Польщі без незалежних судів, повністю вільних ЗМІ, без поваги до закону та без ліберальної демократії.
“Немає безпечної Польщі, якщо вона конфліктує з Україною”, – додав він.

На його думку, Польща не повинна бути “самопроголошеним лідером Міжмор’я” – вона повинна повернутися до ролі “опікуна та держави, що підтримує прагнення країн так званої нової Європи”.

Як відомо, в Польщі офіційно почав діяти “чорний список” на в’їзд українських політиків, створений через протиріччя щодо історичних питань.

У Польщі Дональду Туску (висуванець партії “Громадянська платформа”) різко опонує партія “Право і справедливість”, що має одноосібну більшість у парламенті.

Читайте також:
Туск припускає, що у відносинах з Україною Варшава втілює план Кремля

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна