Прокурор, який під час Майдану незаконно обвинувачував дідуся, помер після ознайомлення зі своєю справою

 

У Києві в будівлі Головного слідчого управління Генпрокуратури помер колишній прокурор прокуратури міста Києва Андрій Сайчук. Це сталося після ознайомлення з матеріалами інкримінованої йому справи.

Про подію повідомив начальник відділу процесуального керівництва Генпрокуратури Олексій Донський, передає “Укрінформ”.

“Як розповів мені слідчий, досудове розслідування стосовно Сайчука було завершене і він ходив знайомитися з матеріалами кримінального провадженні. І сьогодні він укотре приходив знайомитися з матеріалами, почитав матеріали, попрощався і пішов. Уже, коли був біля ліфту, раптом відчув себе погано, впав, увесь посинів”, – сказав Донський.

За його словами, Андрій Сайчук помер ще до приїзду “швидкої допомоги”.

Андрія Сайчука підозрювали у незаконному притягненні до кримінальної відповідальності Миколи Пасічника 1942 р.н. – учасника акцій протесту під час Євромайдану.

Як відомо, 22 січня 2014 року в Києві “беркутівці” на вулиці Грушевського затримали 72-річного протестувальника Миколу Пасічника. 25 січня Оболонський райсуд призначив йому арешт разом із “автомайданівцями” – два місяці під вартою. Після цієї ухвали дідуся забрала “швидка”. Пізніше його відпустили під домашній арешт.
“Виявляється, він спричинив тяжкі тілесні ушкодження правоохоронцям особливими предметами, які заздалегідь готував і які в нього було вилучено. А саме: шматок сала, півхлібини, туалетний папір і дві рибини”, — розповідав адвокат Пасічника Віталій Шевчук про “зброю”, яку вилучили силовики у затриманого в торбі.
У листопаді 2015 року Вища рада юстиції прийняла рішення внести подання про звільнення з посади судді Оболонського райсуду Києва Юлії Швачач, яка під час подій на Майдані арештувала Пасічника.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна