Україна вимагає від The Times виправити статтю, де агресію РФ названо “громадянською війною”

 

Посольство України у Великій Британії звернулося до редакції видання The Times з вимогою виправити фразу “громадянська війна в Україні” в одній зі статей.

Про це йдеться у повідомленні посольства в Twitter.

“На 5-му році війни з Росією, на жаль, ми маємо нагадувати The Times, провідному джерелу, що в Україні немає громадянської війни, а є пряма російська агресія, яка призвела до анексії Криму і війни на Донбасі, де українські солдати борються проти 40-тисячної російської армії. Виправте статтю негайно!”, — йдеться у повідомленні.

Посол України Наталія Галібаренко також направила відповідного листа автору статті, редактору розділу “Здоров’я” Крісу Сміту.

Стаття із некоректною фразою вийшла на сайті The Times у п’ятницю, 8 лютого, вдень. Вона присвячена темі стрімкого розповсюдженні кору в Європі.

У матеріалі, зокрема, вказується, що в Україні зареєстровано найбільшу кількість випадків захворювання серед європейських країн і однією з причин цього автор вважає “громадянську війну в Україні”.

Читайте також:
Французьке видання опублікувало карту з “російським Кримом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна