Парламент ухвалив створити Єдиний держреєстр ветеранів війни

 

Верховна Рада ухвалила закон щодо створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Як передає “Новинарня“, за відповідне рішення на вечірньому засіданні 7 лютого проголосували 237 народних депутатів.

Законодавчим актом №9508 статтю 31 Закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” викладено в новій редакції, якою передбачається: створити Реєстр – єдину державну інформаційно-телекомунікаційну систему, призначену для збирання, реєстрації, накопичення, зберігання, захисту і знеособлення інформації про ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей таких осіб та інших осіб, на яких поширюється чинність цього Закону.

Як зазначили у прес-службі ВР, Реєстр створюється для забезпечення:
1) обліку відповідних відповідних осіб (ветеранів і членів їх сімей);
2) реалізації особами пільг та інших соціальних гарантій, передбачених цим та іншими законодавчими актами;
3) адміністрування потреб цих осіб;
4) координації діяльності органів виконавчої влади та у випадках, передбачених законом, органів місцевого самоврядування, з питань соціального захисту відповідних осіб.

Сукупність відомостей про фізичних осіб (персональні дані), що містяться в Реєстрі, є інформацією з обмеженим доступом. Оброблення таких відомостей здійснюється з дотриманням вимог Закону України “Про захист персональних даних”.

Законом встановлено, що відповідальним за забезпечення формування та ведення Реєстру та його розпорядником є Міністерство у справах ветеранів України.

Як пояснили в ГО “Юридична сотня”, реєстр потрібен для того, щоб знати кількість ветеранів в Україні, розуміти їхні потреби та актуальність пропонованих державою послуг, створити автоматизовану систему доступу до державної підтримки, планувати бюджет.

Зазначається, що такий реєстр стане базою для розробки онлайн платформи “Е-Ветеран”.

Механізм ведення Реєстру буде встановлюватися постановою Кабінету Міністрів України.

Центральні і місцеві органи виконавчої влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування безоплатно надаватимуть інформацію, необхідну для формування та актуалізації Реєстру.

Юридична сотня” привітала це рішення парламенту, заявивши: “Ми виступали за створення такого реєстру у розробленій нами “Білій книзі”, яку передали уряду”.

Читайте також:
Стартував прийом заяв до складу Громадської ради при Міністерстві ветеранів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна