Макрон скасував зустріч з Меркель – імовірно, через “Північний потік”

 

Президент Франції Еммануель Макрон скасував свою участь у Мюнхенській конференції з безпеки, яка призначена на 15-17 лютого.
Про це повідомила німецька газета Suddeutsche Zeitung з посиланням на джерела.

На 16 лютого був запланований спільний виступ французького президента з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Раніше видання анонсувало відмову Парижа підтримати Берлін у питанні будівництва газопроводу “Північний потік-2”.

Адміністрація Макрона посилається на щільність розкладу глави Франції під час проведення Мюнхенської конференції. Фактично, це посилює враження, що германо-французькі відносини в даний час значно охолоджуються, пише газета.

Експерти відзначають, що французький президент зараз більше зосереджений на проблемах всередині країни, де вже кілька місяців тривають протести “жовтих жилетів”.

Німеччина сподівалася заблокувати на голосуванні Євросоюзу, запланованому на 8 лютого, посилення Газової директиви, яка ускладнить подальше будівництво російського газопроводу “Північний потік-2”. У цьому питанні Меркель розраховує на підтримку Нідерландів, Бельгії, Австрії, Греції, Кіпру та Франції.

Читайте також:
Президент ФРН у Києві висловив надію на активізацію нормандського формату
і “заспокоїв” щодо “Північного потоку-2”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна