Конституційний Суд схвалив перейменування Кіровоградської області

 

Конституційний Суд України визнав конституційним законопроект про перейменування Кіровоградської області у Кропивницьку.

Про це повідомив УНІАН з посиланням на джерело в КС.

“Так, дійсно, таке рішення було ухвалене суддями на пленарному засіданні суду 5 лютого”, – сказав співрозмовник агентства.

Як інформувала “Новинарня“, 20 листопада 2018 року Верховна Рада направила до КС для отримання висновку щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Основного закону законопроект “Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області)”. Голосували із двома повернення до розгляду – через брак голосів, зрештою “за” висловилися 239 депутатів.

Після позитивного висновку КСУ на новій сесії парламенту потрібно знайти 300 голосів власне за перейменування.

Нагадаємо, 20 листопада нардепи не дали голосів за проект закону №8329 щодо спрямування у КС питання про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Місто Кіровоград було перейменоване Верховною Радою на Кропивницький у липні 2016 року. Однак назва області – Кіровоградська – вписана до Конституції і потребує не простої більшості голосів ВР, а конституційної.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна