Спікер ВР Парубій окреслив план діяльності нової сесії парламенту

 

Верховна Рада восьмого скликання у вівторок, 5 лютого, відкрила десяту сесію.

Про це повідомив спікер парламенту Андрій Парубій. “Десяту сесію Верховної Ради восьмого скликання оголошую відкритою”, — сказав він.

У сесійній залі був присутній Кабінет Міністрів на чолі з прем’єром Володимиром Гройсманом, посли зарубіжних країн, керівники центральних органів виконавчої влади, представники громадських організацій.

“Перед нами стоїть цілий ряд надважливих завдань: захистити незворотність європейського вибору України, закріпити в Конституції рух України до членства в НАТО та ЄС, продовжити зміцнення національної безпеки, захистити наш інформаційний простір і утвердити українську мову”, — зазначив Парубій під час відкриття сесії.

Сьогодні у залі зареєструвалися 356 депутатів. Вони розглянуть нині блок питань національної безпеки і оборони та паливно-енергетичного комплексу.

До слова, 7 лютого Рада має намір розглянути у другому читанні законопроект №9037, який закріплює в Конституції повноваження парламенту, президента й уряду з реалізації стратегічного курсу країни на набуття повноправного членства в Європейському Союзі і НАТО, а також виключає з Основного закону норму про можливість оренди іноземною державою військових баз в Україні.

Також, за словами Парубія, наступного пленарного тижня Верховна рада розгляне “мовний закон” — законопроект про функціонування української мови як державної у другому читанні.

Як відомо, законопроект отримав 2,5 тисячі поправок.

“Хотів би, щоби вже наступного пленарного тижня, коли завершиться робота і комітету, і Верховної ради ми перейшли до розгляду закону про мову. Я впевнений, що ми зобов’язані його прийняти”, — додав спікер парламенту.

Десята сесія Верховної Ради України VIII скликання, згідно з календарним планом, триватиме до 19 липня 2019 року.

Читайте також:
У парламенті пропонують офіційно заборонити присутність російських спостерігачів на виборах в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна