Україна вперше в історії виграла медаль на чемпіонаті світу зі сноубордингу. ВІДЕО

 

Українська спортсменка Аннамарі Данча (дів. Чундак) із Закарпаття здобула першу медаль для України на світових першостях зі сноубордингу.

На змаганнях в американській Юті 28-річна українка пройшла кваліфікацію, виграла в 1/8 фіналу, чвертьфіналі та півфіналі й програла лише в фіналі, тому задовольнилася срібною нагородою.

Сноубордистка з Ужгорода поступилася лише 0,85 секунди Юлії Цогг зі Швейцарії.

У вирішальному заїзді Данча майже однаково йшла зі швейцаркою, на деяких ділянках випереджала її, та все ж на останніх метрах віддала першість.

Відео:

Для Данчі це найкращий результат в кар’єрі. Вона ніколи не фінішувала вище 15-го місця в паралельному слаломі на чемпіонатах світу. А її найкращим результатом в будь-яких дисциплінах було 6-те місце на цьому ж чемпіонаті світу.

Цікаво, що до топ-16 у Юті ужгородка пробилася, показавши лише 15-й результат.

Завдяки медалі Аннамарі Данчі Україна піднялася одразу на 21-ше місце в загальному медальному заліку, розділяючи це місце з Великою Британією.

Ще одна українка – Олександра Мальована, яка також брала участь в цих змаганнях, посіла 34-ту позицію.

Читайте також:
Україна не поїде на Універсіаду-2019 в російський Красноярськ

Сенсаційний чемпіон Олімпіади-2018 у фрістайлі Олександр Абраменко з Миколаєва: “Ризик себе виправдав. Це казка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна