Україна не поїде на Універсіаду-2019 в російський Красноярськ

 

Україна бойкотуватиме Універсіаду в російському Красноярську.

Як передає “UA.Футбол”, це підтвердив перший заступник міністра молоді і спорту України Ігор Гоцул.

“Спортсмени України не приїдуть в Красноярськ”, — сказав Гоцул.

Як відомо, у березні 2018 року міністр молоді і спорту України Ігор Жданов підписав указ про заборону українським спортсменам брати участь в усіх змаганнях в Росії.

Місяць по тому указ був скасований, але позиція міністерства залишилася незмінною — українські спортсмени за гроші платників податків не можуть виступати в змаганнях на території країни-агресора.

У 2017 році на зимовій Універсіаді в Казахстані збірна України завоювала 9 нагород (2-3-4) і зайняла десяте місце в медальному заліку.

Зимова Універсіада-2019 пройде з 2 по 12 березня.

Представники 50 країн розіграють 76 комплектів нагород в 11 видах спорту (хокей з м’ячем, біатлон, гірськолижний спорт, керлінг, лижні перегони, лижне орієнтування, сноуборд, фігурне катання, фристайл, хокей з шайбою і шорт-трек).

Читайте також:
На Львівщині пройшов чемпіонат Повітряних сил ЗСУ з біатлону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна