Б’є “Стугна”: 10-та бригада знищила другу ББМ ворога за тиждень. ВІДЕО

 

Українські військові в районі селища Кримське на Луганщині знищили другий броньовик окупантів за тиждень.

За даними “Новинарні“, знову якісно попрацював підрозділ 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ, який уже тривалий час тримає оборону в районі Бахмутської траси, під Кримським.

Як повідомив прес-центр ООС, “5 лютого, під прикриттям мінометного вогню, російські найманці, застосовуючи бойову броньовану машину, зробили спробу наблизитися до передових позиціях українських захисників і захопити спостережний пост на напрямку Сокольники-Кримське, що на Луганщині. Для відбиття нападу наші військовослужбовці задіяли чергові вогневі засоби і протитанковий підрозділ, здійснили пуск керованої ракети українського ПТРК “Стугна-П” по ворожому броньованому об’єкту і знищив його разом з екіпажем”.

“Втрати ворога склали: бойова броньована машина, двоє убитих і вісім поранених. Втрат серед українських захисників немає”, – сказано в повідомленні.

“Об’єднані сили продовжують надійно контролювати лінію зіткнення. Підрозділи, що обороняються, вживають активних заходів, в том числі і вогневого впливу на окупантів, з метою недопущення прориву, утримання займаних рубежів та збереження життя і здоров’я військовослужбовців та цивільних осіб”, – додали в ОС.

Раніше в ранковому зведенні 6 лютого прес-центр ООС інформував, що за минулу добу по всьому фронту знищено чотирьох окупантів та 11 отримали важкі поранення, знищено броньовану бойову машину противника та позашляховик.

Новинарня” повдіомляла, що 30 січня, “ПТУРисти” 10 огшбр під Сокільниками знищили бронетягач бойовиків “ЛНР” із зенітною установкою, застосувавши протитанковий ракетний комплекс українського виробництва “Стугна-П”.

“Стугна-П” — український протитанковий ракетний комплекс другого покоління, розроблений київським конструкторським бюро “Луч”.
Комплекс є напівавтоматичним, із системою наведення по лазерному променю. “Стугна” використовує ракети калібрів 130 мм або 152 мм, що встановлюються на комплекс у контейнері.
Оператор може керувати комплексом дистанційно з пульту, який виноситься на відстань від 50 м.
ПТРК “Стугна-П” був прийнятий на озброєння Міністерством оборони України 12 квітня 2011 року.

Нагадаємо, раніше “Санта Клаус” зі знаменитого новорічного ролика 10-ї бригади попросив про допомогу.

Читайте також:
ООС: 10-та гірсько-штурмова бригада показала “випуск драконів” у бік сепарів

Операція “Відплата”. З’явилося відео знищення командного пункту бойовиків під Золотим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна