Канадське МЗС відмовило в акредитації пропагандистським медіа з РФ

 

МЗС Канади не допустило російських пропагандистів із агентств “Спутник”, “РИА-Новости” і “ТАСС” до висвітлення засідання “лімської групи” в Оттаві.

Про це заявили у посольстві Росії в Канаді, повідомляє “Укрінформ”.

Прикметно, що на агентство “ТАСС” в Канаді працює власний кореспондент, який має постійну акредитацію при парламенті країни. Однак, на захід у МЗС його все одно не допустили.

Окрім росіян, у журналістській акредитації на зустріч “лімської групи” відмовили також журналістам венесуельського мовника “teleSUR”.

В уряді Канади пояснили, що не пустили “teleSUR” через те, що канал є державним пропагандистським ресурсом.

Нещодавно в Оттаві пройшло позачергове засідання так званої “лімської групи”, до якої входять держави Західної півкулі, зацікавлені у мирному вирішенні кризи у Венесуелі.

Його учасники підтвердили підтримку Хуана Гуайдо як тимчасового президента країни, однак виступили проти застосування сили.

Нагадаємо також, що минулого року з Оттави було видворено речника посольства РФ в Оттаві Кирила Калініна, якого обвинуватили в намаганні дискредитувати міністра закордонних справ Канади Христю Фріланд, представивши її діда-українця Михайла Хом’яка як нацистського колаборанта.

Окрім цього, речник посольства РФ також активно використовував офіційний Твіттер-акаунт дипустанови для поширення інших пропагандистських матеріалів, зокрема інформації, отриманої за допомогою кібернетичного зламу.

Так, він  надіслав відомим канадським журналістам посилання на матеріали російської хакерської групи “Fancy Bear”, яку пов’язують із військовою розвідкою РФ.

Читайте також:
Канада готує нові санкції проти Росії, — Шевченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна