Мінкульт примусово змінить назву УПЦ МП, якщо церква відмовиться від перейменування

 

Міністерство культури змінить назву колишньої УПЦ Московського Патріархату в державному реєстрі у випадку відмови цієї Церкви зробити це самостійно у відведений законом термін.

Про це повідомив народний депутат, голова підкомітету у сфері свободи совісті та релігійних організацій Комітету Верховної Ради з питань культури й духовності Віктор Єленський, інформує УНІАН.

“В офіційному реєстрі змінять цю назву, її змінить реєструючий орган – Міністерство культури”, – відповів він на запитання, що буде, якщо колишня УПЦ (МП) не змінить назву у відведений законом термін.

За словами Єленського, Міністерство культури діятиме згідно із законом.

“Цей державний орган зробив експертизу, визначив, хто підлягає під норму закону щодо зміни назви, далі він попередив цих людей і далі він буде діяти згідно із законом”, – зауважив депутат.

Нагадаємо, 20 грудня 2018 року Верховна Рада ухвалила законопроект №5309, згідно з яким релігійна організація, керівний центр якої розташовано на території держави-агресора, зобов’язана вказати це у своїй назві.

Віктор Єленський був одним з авторів проекту закону.

“Урядовий кур’єр” оприлюднив перелік церков, які відповідно до закону мають зміни свою назву. Це Російська Істинно-Православна Церква (РІПЦ), Російська Старообрядницька Церква (Безпопівська згода), Українська Православна Церква (в єдності з Російською Православною Церквою (УПЦ), Російська Древлеправославна Церква (РДЦ Новозибківська згода), Російська Православна Старообрядницька Церква (РПСЦ).

Згодом Українська православна церква Московського патріархату заявила, що не збирається змінювати своєї назви та ініціюватиме звернення до Конституційного суду щодо закону про перейменування.

Водночас у Чернівцях російська старообрядницька релігійна громада офіційно заявила про рішення вийти з підпорядкування Московської митрополії, зареєструвавши відповідну заяву у Мінкульті.

Читайте також:
Православну церкву України зареєстрували офіційно. Назва – УПЦ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна