“Россия. Ракицкий”. Футболіст збірної України перейшов до пітерського “Зеніта”

 

Гравець збірної України Ярослав Ракицький перейшов із донецького “Шахтаря” в ФК “Зеніт” (Санкт-Петербург).

Офіційне представлення 29-річного футболіста в російській команді відбулося ввечері в понеділок, 28 січня.

Прес-служба “Зеніта” поширила фото, на якому донеччанин тримає футболку з тим самим номером 44, що мав і в “Шахтарі”. При цьому над прізвищем гравця міститься напис “Россия”.

ФК “Зеніт” у “Твіттері” розмістив спеціальний ролик, показавши, як наносили написи на цю футболку:

Угода пітерців із Ракицьким розрахована на три з половиною роки.

Сума трансферу не розголошується. Раніше спортивні ЗМІ повідомляли, що донецький клуб може отримати за свого гравця від 8 до 14 мільйонів євро.

Ярослав Ракицький народився у шахтарському місті Першотравенськ на Дніпропетровщині, але в 13 років перейшов в академію донецького “Шахтаря” і провів у клубі 17 років. Грав на позиції центрального захисника. Останнім часом не завжди вигравав конкуренцію за місце в основному складі.
За основний склад “гірників” Ракицький дебютував 15 серпня 2009 року. Загалом провів у “Шахтарі” 326 матчів, забив 14 м’ячів. Ярослав – семиразовий чемпіон України, шестиразовий володар Кубка і Суперкубка країни.
За національну збірну України провів 54 матчі, забив 4 м’ячі.
Раніше Ракицький називав себе “донецьким бандитом”. Він відомий також тим, що принципово не співає гімн України. Відтак гравця зневажали багато українських уболівальників, вважааючи “сепаром”.

В інтерв’ю офіційному сайту “Зеніту” Ярослав Ракицький заявив, що в Петербурзі вже понад 20 років живе його батько, тож він тут бував і поза футболом.

“Я дуже щасливий! Я перейшов з однієї топ-команди, із “Шахтаря”, в іншу топ-команду – “Зеніт”. Робитиму все, що від мене залежить, і викладатися на полі на всі сто відсотків заради команди… Буду битися на полі і за вболівальників теж”, – сказав новобранець.

Ракицький також підтвердив, що “весь час на зв’язку” з колишнім гравцем “Шахтаря” Анатолієм Тимощуком, який раніше грав за “Зеніт”, а тепер працює тут помічником головного тренера Сергія Семака.

Читайте також:
Футболіст Тимощук “засвітився” в Петербурзі з георгіївською стрічкою

Петербуржець Тимощук шокований.
У Луцьку підтримали петицію про позбавлення футболіста звання почесного громадянина міста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна