НАТО вже закликає Україну прискорювати вступ, – Полторак

 

Учасники Північноатлантичного альянсу закликають до прискорення вступу України до НАТО.

Про це у вівторок, 29 січня, після закінчення форуму “Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом”, заявив у коментарі журналістам міністр оборони України Степан Полторак.

“Що змінилося у 2018 році, і навіть до того у 2016-2017 роках? Спершу [натовці] за нами спостерігали. Потім нам допомагали. А на останньому засіданні [комітету], в якому я брав участь, практично всі учасники Альянсу наполягали на необхідності прискорення вступу України. І це є відповідь на всі зради про те, що «нас там ніхто не чекає і ми нікому не потрібні»”, — сказав Полторак у коментарі каналу “Прямий”.

Він зазначив, що Україна має не тільки вступити в Альянс, а й навчитися воювати, досягнути стандартів НАТО.

“Потрібна нова зброя, нові методики і нова система, яка відповідатиме нашим інтересам”, — додав міністр оборони.

Полторак також підтримував ініціативу президента Петра Порошенка, висловлену на форумі, про те що до 2024 року Україна має подати заявку на вступ до Євросоюзу, отримає та почне виконувати План дій щодо членства в НАТО.

Читайте також:
Порошенко своїм літаком доставив в Україну допомогу НАТО зв’язку ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна