Пішла до суду справа про хабар київського чиновника – екс-політв’язня з УНА-УНСО

 

Завершено досудове слідство за фактом отримання півмільйонного хабара заступником директора ДП “Льодовий стадіон” у Києві – наймолодшим політв’язнем часів Кучми у “справі 9 березня” Григорієм Ляховичем.

Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

“На сьогодні обвинувальний акт відносно посадовця за ч. 4 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі) скеровано до суду. Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі”, – ідеться в повідомленні столичної прокуратури.

Слідство вело СУ ГУ Нацполіції Києва за оперативного супроводження УЗЕ у м. Києві ДЗЕ НПУ під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва.

Заступника директора державного підприємства “Центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту «Льодовий стадіон»” підозрюють в отриманні неправомірної вигоди у сумі 560 тис. гривень.
Цю суму посадовець одержав від представника ОСББ за можливість підключити резервний електричний кабель, який живить житловий будинок, до електричної підстанції на території стадіону.

хабар Ляхович хабарник Ляхович
<
>
Фото: прес-служба прокуратури Києва

Передача неправомірної вигоди відбулась у два етапи. Під час передачі другого траншу 19 жовтня 2018 року Ляховича затримали “на гарячому”.

Григорій Ляхович – колишній активіст УНА-УНСО, разом зі старшим братом Миколою він був фігурантом “справи 9 березня 2001 року”, переслідуваним за участь у сутичках біля адміністрації президента під час акції “Україна без Кучми”.
У 2002 році суд оголосив вирок затриманим політв’язням-УНСОвцям і позбавив їх волі на строк від 2 до 5 років.
Згодом засуджені режимом Кучми активісти виграли Європейський суд з прав людини.

Микола Ляхович зараз очолює відділ національно-патріотичного виховання Міністерства молоді і спорту України.

Читайте також:
Ветеран АТО – керівник РДА на Чернігівщині затриманий на хабарі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна