Політв’язень часів Кучми Ляхович затриманий на півмільйонному хабарі

 

Прокуратура Києва затримала на хабарі в розмірі 560 тисяч гривень заступника керівника столичного ДП “Льодовий стадіон”.

Про це в п’ятницю, 19 жовтня, повідомила прес-служба відомства.

“Встановлено, що вказаний посадовець вимагав та одержав 560 тис. грн. від представника ОСББ за можливість підключити резервний електричний кабель, що живить житловий будинок, до електричної підстанції, яка знаходиться на території стадіону.
Грошові кошти посадовець отримав у два етапи. Сьогодні після одержання другої частини неправомірної вигоди він був затриманий на гарячому”, – зазначили в прокуратурі, показавши фото із затриманим та готівкою, наданою як хабар.

Фото: прес-служба прокуратури Києва

Затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання хабара) КК України.

Джерела “Української правди” в прокуратурі повідомили, що затриманий – Григорій Ляхович. Колишній активіст УНА-УНСО, разом із братом Миколою він був фігурантом “справи 9 березня 2001 року”, переслідуваним за участь у сутичках біля адміністрації президента під час акції “Україна без Кучми”.

Фото: прес-служба прокуратури Києва

У 2002 році суд оголосив вирок затриманим політв’язням-УНСОвцям і позбавив їх волі на строк від 2 до 5 років.
Згодом засуджені режимом Кучми активісти виграли Європейський суд з прав людини.

Затримання відбулося спільно з працівниками  СУ ГУ Нацполіції в Києві за матеріалами столичного управління захисту економіки.

Григорій Ляхович – заступник директора Державного підприємства “Центральна учбово-тренувальна база ковзанярського спорту “Льодовий стадіон”, наймолодший політв’язень “справи 9 березня”.

Читайте також:
Ветеран АТО – керівник РДА на Чернігівщині затриманий на хабарі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна