Безсмертний створив з нуля партію “Рух +380”. Для реєстрації підпільно зберуть підписи в Криму

 

Політик Роман Безсмертний започаткував створення нової політичної партії з назвою “Рух +380”.

Як передає “Новинарня“, відповідне рішення було ухвалене в суботу, 26 січня, на установчих зборах політичної сили в Києві.

Як повідомила прес-служба політика, головою нової партії обрано Романа Безсмертного, його заступником став Віктор Матчук. 

На установчих зборах були присутні 749 осіб, у голосуванні брали участь 516, решта були у статусі гостей.

За словами Безсмертного, головне завдання нової політичної сили — “відродити політику і політиків, а позбутися шоуменів, крадіїв та брехунів”. 

Роман Безсмертний розповів, що після того, як він місяць тому оприлюднив “Маніфест «Про майбутнє»”, йому надійшло чотири пропозиції щодо продажу документів уже наявних партій. “Втім він переконаний, що партія новітнього зразка має будуватися з чистого аркуша”.

“Організаційні структури нинішніх політичних партій дозволяють продавати статутні документи та мертві душі. Ми від початку відмовилися від цього. Нам треба пройти всю дорогу, яку вимагає закон «Про політичні партії України». Відчути, як люди реагують на це, наскільки підтримують наші ідеї”, – наголосив він.

Наголошено, що “Рух +380” вирішив почати збір підписів на підтримку створення політичної сили в повній відповідності до закону.

Як відомо, для реєстрації нової партії закон “Про політичні партії в Україні” вимагає зібрати підписи не менше 10 тисяч громадян України, які відповідно до Конституції України мають право голосу на виборах, зібраними не менш як у двох третинах районів не менш як двох третин областей України, міст Києва і Севастополя та не менш як у двох третинах районів Автономної Республіки Крим.

Через окупацією Криму Росією останнім часом реєстрація нових партій в Україні ускладнилася, фактично припинилася.

Відповідаючи на запитання “Новинарні“, чи справді його партія буде збирати підписи в окупованому Криму, Роман Безсмертний сказав: “Так! Ми на це пішли. Навіть сьогодні призначено відповідального”.

“От проблема? Кому, і чи можна буде показати ці підписи!? Як зібрати, то питання можливе. Діяти доведеться підпільно...” — пояснив він.

На з’їзді учасники заходу затвердили назву партії – “Рух +380”, що походить від телефонного коду України.

“+380 — це міжнародний код України. Де би не були українці – в Польщі, Італії, Португалії, США — вони набирають саме ці цифри. Вони гріють нашу душу, вони єднають нас з рідною землею, бо Україна має бути там, де українці. Для мене +380 – це код Великої України”, — сказав головуючий на заході політик Віктор Матчук”.

Установчі збори затвердили статут та програму партії, в основі якої буде неоконсервативна ідеологія. Зазначається, що нова політична сила відстоюватиме такі цінності, як Свобода, Людина та Праця.

У коментарі “Новинарні” Безсмертний також підтвердив, що висувається в президенти і подаватиме документи до ЦВК у середу.
Також його партія братиме участь у парламентських виборах.

Як інформувала “Новинарня“, Роман Безсмертний заявив про намір балотуватися в президенти першим з українських політиків — 29 травня 2018 року. Того вечора цю новину “перебила” новина про псевдовбивство журналіста Аркадія Бабченка.

Він розповідав, що одним зі спонсорів його кампанії є Віктор Матчук — бізнесмен, голова Рівненської ОДА часів президента Ющенка.

Роман Безсмертний був народним депутатом ІІ-V скликань, одним із “польових командирів” першого Майдану. До того був членом УРП, НДП, представником президента Кучми у Верховній Раді.

За часів президента Ющенка — віце-прем’єр-міністр України з питань адміністративно-територіальної реформи, голова ради і виконкому партії “Народний союз “Наша Україна” (2005-2006, 2006-2007), керівник фракції “Наша Україна” у ВР (травень-грудень 2006), заступник голови секретаріату президента України (2007-2008).

У період правління Януковича деякий час був послом України в Білорусі (2010-2011).

Представник України в політичній підгрупі Тристоронньої групи з врегулювання ситуації на сході України на переговорах у Мінську до квітня 2016 року, після чого консультував Аграрну партію.

Читайте також:
Безсмертний: Рецепт повернення Донбасу – сегментація тієї території Києвом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна