Порошенко ввів у дію таємне рішення РНБО

 

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення щодо Ради національної безпеки та оборони “Щодо підсумків введення воєнного стану в Україні”.

Відповідний указ №17/2019 від 25 січня 2019 року оприлюднено на сайті Президента, передає “Укрінформ”.

“Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 грудня 2018 року “Щодо підсумків введення воєнного стану в Україні” (додається, таємно). Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим указом, покласти на секретаря Ради національної безпеки і оборони України”, – йдеться в документі.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко о 14 годині 26 грудня оголосив про завершення режиму воєнного стану в 10 областях, запровадженого на 30 днів після агресивних дій з боку Росії, яка 25 листопада в районі Керченської протоки обстріляла і захопила три українські кораблі та взяла в полон 24 українських моряків.

Водночас РНБО на засіданні 26 грудня рекомендувала Держприкордонслужбі продовжити посилену охорону державного кордону з Російською Федерацією та здійснювати посилений контроль громадян Росії, які перетинають кордон.

Упродовж 30-денного періоду дії воєнного стану до України не пустили 1616 громадян РФ, і подібні обмежувальні заходи щодо росіян продовжаться.

Читайте також:
“Іду на ви!”. Порошенко затвердив символіку Сил спецоперацій ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна