АРМА під тиском громадськості продовжила конкурс на управителя Межигір’я

 

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) визначилося з управителем для колишньої резиденції Януковича “Межигір’я”. Утім через невдоволення і тиск громадських організацій та журналістів-розслідувачів АРМА продовжила конкурс до 28 лютого.

Про це повідомляє сайт організації “Transparency International Україна”.

Ту саму інформацію поширила прес-служба АРМи: “До 28 лютого 2019 року включно продовжено термін подання документів на конкурс управителя арештованими активами у вигляді нерухомого та рухомого майна, розташованого у с. Нові Петрівці, Вишгородського району, Київської області (резиденції «Межигір’я»), що передано в управління АРМА на підставі ухвал Печерського районного суду м. Києва від 29.05.2018 № 757/25776/18-к та від 06.06.2018 № 757/27722/18-к.
Звертаємо увагу, що кінцевою датою подання документів є дата надходження відсканованих копій документів на електронну адресу АРМА”.

У п’ятницю, 25 січня, голова Агентства Антон Янчук на брифінгу запевнив, що тепер до кожного етапу відбору управителя Межигір’я буде допущено громадськість, буде відкрите обговорення кандидатів та їхніх планів щодо резиденції.

Юридичний радник Катерина Риженко повідомила, що “ТІ Україна” відвідувала тендерний комітет АРМи та оцінила дотримання формальностей процедури під час вибору управителя, але на цьому роль ГО вичерпалася.

“Межигір’я – надто чутливий актив, щоб про нього мовчати. Суспільство має право знати про кожен етап відбору управителя. “Tрансперенсі інтернешнл Україна” підтримує рішення продовжити конкурс і зробити його повністю прозорим. Ми готові сприяти висвітленню процесу та пошуку достойного менеджера для “Музею корупції”, ‒ зазначила Риженко.

За її словами, організація не мала доступу до документації та не могла оцінити учасників тендеру, їхню доброчесність та зміст фінансових документів.

Після укладання договору між АРМою та управителем має відбутися офіційний “захід” нового менеджера на територію резиденції з актом прийому-передачі майна. Згідно із законодавством, Агентство здійснюватиме періодичну перевірку ефективності управління арештованими активами.

Ідеться про управління активами у вигляді нерухомого та рухомого майна в селі Нові Петрівці Вишгородського району, які передані в АРМу на підставі ухвал Печерського районного суду Києва. Новий менеджер керуватиме Межигір’ям, доки Оболонський районний та Київський апеляційний суди не винесуть рішення у справах щодо екс-президента-втікача Віктора Януковича.

Читайте також:
Суд звільнив від кримінальної відповідальності екс-голову ДУС,
який допоміг Януковичу “прихватизувати” Межигір’я

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна