Бойовика “ЛНР”, взятого в полон під час рейду 25 омбп, посадили на 10 років з конфіскацією

 

Бойовика терористичної організації “ЛНР”, уродженця та мешканця міта Єнакієве Донецької області засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Відповідне рішення ухвалив Костянтинівський міський суд Донецької області.

Про це 24 січня повідомив прес-центр ООС.

“Учасника НЗФ визнано винним за ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) та ч.1 ст.263 (носіння, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що у жовтні 2016 року чоловік, усвідомлюючи, що він буде брати участь у бойових діях проти ЗС України, підписав контракт та приєднався до незаконних збройних формувань, а саме – 7-ї окремої мотострілкової бригади так званої “народної міліції” 2-го армійського корпусу “ЛНР” (в/ч 08807). Перебуваючи у складі бандформування, протягом майже двох років, брав участь у бойових діях проти сил АТО та Об’єднаних сил на Світлодарській дузі в районі населених пунктів Світлодарськ та Луганське Бахмутського району Донецької області.

Там він 5 травня 2018 року був затриманий, маючи при собі автомат АК-74, споряджений набоями до нього.

Як інформувала тоді “Новинарня“, бойовика взяв у полон один із підрозділів 25-го окремого мотопіхотного батальйону 54-ї механізованої бригади ЗСУ під час рейду.

У день затримання

Вирок набрав законної сили.

Читайте також:
Милосердя Феміди. Гучна стаття “фінансування тероризму” в судових вироках обертається пшиком

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна