Інтронізація предстоятеля ПЦУ Епіфанія відбудеться 3 лютого

 

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній повідомив, що його інтронізація відбудеться 3 лютого.

Про це він розповів на презентації книги глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука, передає “Укрінформ”.

“Сьогодні я хотів би офіційно оголосити, що інтронізація відбудеться 3 лютого”, — сказав Епіфаній.

Він запросив Блаженнішого Святослава на церемонію інтронізації і зазначив, що Православна церква України та Українська греко-католицька церква мають і надалі розвивати співпрацю і виводити її на вищий рівень.

“Ми розпочинаємо перші кроки нашої співпраці, хоча до цього часу у нас також була співпраця, в майбутньому ми також будемо продовжувати наш діалог, співпрацю, ми ж християни, повинні разом творити добро. Ми хочемо розпочати добру плідну співпрацю між православною та українською греко-католицькою церквою, яка раніше існувала, але ми хочемо її поглибити, щоб разом спільно в подальшому співпрацювати”, — сказав Епіфаній.

До слова, предстоятелю ПЦУ Епіфанію 3 лютого виповнюється 40 років.

Зауважимо, що раніше глава УГКЦ Блаженніший Святослав заявив, що не вважає єднання між УГКЦ і Православною Церквою України в перспективі утопічним.

Читайте також:
Рада ухвалила закон про перехід громад МП до ПЦУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.