У Запоріжжі СБУ “накрила” проросійського інтернет-агітатора

 

У Запоріжжі співробітники Служби безпеки України викрили антиукраїнського інтернет-агітатора, який діяв на користь країни-агресора, РФ.

Правоохоронці встановили, що мешканець Запоріжжя адміністрував кілька груп, у тому числі в заборонених російських соціальних мережах, повідомив прес-центр СБУ 17 січня.

“У підконтрольних інтернет-спільнотах пропагандист розповсюджував матеріали антиукраїнського характеру, що містили заклики до порушення територіальної цілісності України, повалення державної влади та конституційного ладу. Також зловмисник займався популяризацією терористичних організацій «Л/ДНР», виправдовував агресію РФ проти України, поширював інформацію, що дискредитує українське військо та державні правоохоронні органи. Матеріали чоловік отримував із російських пропагандистських ресурсів та сайтів сепаратистів”, – ідеться в повідомленні спецслужби.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України правоохоронці провели обшук за місцем проживання зловмисника. Вилучено технічне обладнання, яке використовувалось для адміністрування соціальних спільнот та поширення антиукраїнських матеріалів.

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також:
За рік СБУ притягнула до відповідальності майже півсотні інтернет-пропагандистів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.