ДПСУ закрила в’їзд в Україну росіянину, який намагався підкупити прикордонників

 

На Одещині громадянину Росії заборонили в’їзд в Україну за спробу підкупу прикордонників.

Інцидент стався в суботу, 12 січня, у пункті пропуску “Кучурган-Первомайськ”, повідомила прес-служба ДПСУ.

Прикордонники Білгород-Дністровського загону під час оформлення пасажирів виявили іноземця, який не зміг пояснити мету свого перебування в Україні.

“Через це громадянину РФ було відмовлено в перетині державного кордону. Проте, щоб усе ж потрапити до нашої країни, чоловік спробував підкупити прикордонників і запропонував військовослужбовцю хабар у розмірі 1000 російських рублів (еквівалент 420 грн. – “Н”)“, – повідомили в Держприкордонслужбі України.

Відтак правопорушнику було заборонено в’їзд в Україну на три роки.

До Нацполіції України було направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 369 КК України (хабар).

“Державна прикордонна служба ще раз звертається до громадян із проханням не створювати прецеденти і не намагатися у будь-якій формі, зокрема шляхом пропонування коштів, вплинути на ухвалення правового рішення прикордонниками”, – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, після закінчення дії воєнного стану обмеження щодо в’їзду громадян Російської Федерації в Україну збереглися.

Читайте також:
На Волині затримали інспектора ДПСУ,
який налагодив конвеєр хабарів за тютюнову контрабанду

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна