На Волині затримали інспектора ДПСУ, який налагодив конвеєр хабарів за тютюнову контрабанду

 

Співробітники СБУ у Волинській області викрили на систематичних поборах дільничного інспектора відділу прикордонної служби “Амбуків” Львівського прикордонного загону.
Про це в суботу, 10 листопада, повідомив прес-центр Служби безпеки України.

“Оперативники спецслужби встановили, що прикордонник налагодив протиправний механізм одержання грошей за незаконне переміщення сигарет через державний кордон до країни ЄС. Свої «послуги» зловмисник оцінював у розмірі 35 американських доларів за незаконне переправлення одного коробу тютюнових виробів поза пунктами пропуску”, – зазначили в СБУ.

Правоохоронці затримали зловмисника на вулиці у Нововолинську під час отримання 350 доларів – чергової суми неправомірної вигоди.

Раніше співробітники СБУ задокументували факт отримання інспектором аналогічної суми хабара за переміщення десяти коробів сигарет.

У межах кримінального провадження затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”).

Заходи з викриття зловмисника проводилися спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури та за сприяння підрозділу внутрішньої безпеки Держприкордонслужби.

Читайте також:
На Буковині тютюнові контрабандисти побили прикордонників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна