У Калуші на Прикарпатті горить хімзавод. ВІДЕО

 

У місті Калуш Івано-Франківської області ввечері в суботу, 12 січня, почалася масштабна пожежа на олефіновому заводі “Карпатнафтохім”.

Як інформує місцеве видання “Вікна“, очевидці сповіщали про шум і “хлопки”.

Міський голова Калуша Ігор Матвійчук заявив, що на виробництві поліолефіну ТзОВ “Карпатнафтохім” зайнялося пальне. Він стверджує, що викидів небезпечних речовин у повітря немає, потерпілих – теж.

Речниця управління ДСНС в Івано-Франківській області Світлана Бабушкіна підтвердила, що постраждалих немає.

“На даний час відбувається факельне горіння пірогазу. Підрозділи УДСНС в області за допомогою лафетних стволів здійснюють охолодження сусідніх будівель. Від управління ДСНС в області залучено 18 одиниць техніки та близько 90 чоловік особового складу”, – зазначила вона.

За даними ДСНС, повідомлення про пожежу на олефіновому заводі “Карпатнафтохім” надійшло о 21:08.

Пізніше прес-служба ДСНС повідомила, що станом на 22:30 інженерними персоналом об’єкту перекрито засувки та призупинено подачу пірогазу в установки.

У ЗМІ з’явилося відео пожежі, зняте в приміщенні:

Як відомо, ТОВ “Карпатнафтохім” виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор і суспензійний ПВХ. Завод був зупинений у вересні 2012 року в зв’язку з несприятливою ситуацією на ринку нафтохімічної продукції. У лютому 2017 року НК “Лукойл” заявив про продаж контрольного пакету “Карпатнафтохіму”, завод поновив роботу. Тепер 100% ТОВ належить Karpaty Chemical B.V. (Нідерланди).

Читайте також:
Герой боїв за Авдіївку рятував постраждалих під час пожежі у Львові

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна