Герой боїв за Авдіївку рятував постраждалих під час пожежі у Львові

 

У суботу, 22 грудня, у центрі Львова на Різдвяному ярмарку раптово спалахнула дерев’яна хатинка. За словами очевидців, було чути декілька вибухів. За версією слідства — здетонували газові балони.

Унаслідок вибуху постраждало п’ятеро людей, двоє з них у важкому стані у реанімації.

До приїзду медиків та працівників ДСНС, потерпілих взявся рятувати хлопець у військовій формі. Він надав постраждалим першу домедичну допомогу, розмовляв із ними, аби ті не втрачали свідомість, передає “Гал-Інфо”.

По прибуттю медиків усіх потерпілих було госпіталізовано до клінічної лікарні з опіками різного ступеня.

Героєм у військовому однострої виявився 24-річний військовослужбовець-контракник, старший солдат Андрій Алямський. Він із квітня 2015 року перебуває у лавах Збройних сил України.

Упродовж двох років він проходив службу в одному з піхотних підрозділів, брав участь у проведенні Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Зокрема, військова частина у якій Алямський проходив службу, захищала підступи до міста Авдіївка. У піхоті старший солдат виконував обов’язки військового парамедика.

Майже щодня мав справи із кульовими пораненнями, мінно-вибуховими травмами, опіками тощо. Тому не розгубився, коли побачив постраждалих від вогню цивільних та кинувся надавати допомогу.

“Знання першої домедичної допомоги завжди можуть врятувати чиєсь життя. І якщо ви бачите, що комусь необхідна така допомога, то ніколи не проходьте повз!”, — закликає Алямський.

Зараз Андрій проходить службу на Львівщині у складі артилерійської навчальної частини 184 Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Читайте також:
На різдвяному ярмарку у Львові стався вибух, є постраждалі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна