У найвисокогірнішому селі України відкрили стелу на честь загиблих АТОвців. ФОТО

 

У селі Дземброня Верховинського району Івано-Франківської області, на території монастиря Преображення Господа Нашого Ісуса Христа Провінції отців Василіян УГКЦ, урочисто відкрили пам’ятну стелу на честь загиблих воїнів із Верховинщини – учасників війни на Сході.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба Національної гвардії України.

У заході взяли участь місцеві мешканці, священнослужителі, військовослужбовці в/ч 1241 Західного оперативно-територіального об’єднання НГУ, представники 80-ї десантно-штурмової бригади, співробітники підрозділу особливого призначення поліції “Івано-Франківськ”, а також голова Верховинської райдержадміністрації Олег Лютий, голова місцевої спілки ветеранів АТО “Бойові побратими Гуцульщини” Іван Потяк та ін.

Священнослужителі провели поминальну панахиду та освятили пам’ятну дошку загиблим верховинцям.

Серед викарбуваних імен шістьох українських героїв – імена двох нацгвардійців: старшого солдата Богдана Шлемкевича, який проходив службу у в/ч 4114 Західного ОТО Нацгвардії, та солдата Віталія Савіцького з в/ч 3027 Північного ОТО НГУ.

Фоторепортаж:

стела загиблим героям АТО - Дземброня стела загиблим героям АТО - Дземброня 2 стела загиблим героям АТО - Дземброня 4 стела загиблим героям АТО - Дземброня 3
<
>

Також на стелі вибито ім’я АТОвця Валентина Гонтара “Прапора”, трагічно загиблого в Києві в серпні 2017 року.

Опісля церемонії поблизу історико-краєзнавчого музею “Гуцульщина” в смт Верховина відбувся концерт-реквієм пісень на військово-патріотичну тематику за участі військового оркестру військової частини 1241 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України та інших колективів.

Мальовниче село Дземброня називають найбільш високогірним в Україні. Воно входить до складу Карпатського національного природного парку. У Дземброні розвинений зелений туризм, тут збереглися давня культура, національні традиції, унікальні звичаї та обряди. У селі бували Леся Українка, Василь Стефаник, Сергій Параджанов та ін.

Читайте також:
На Донеччині відкрили оригінальний пам’ятник загиблим захисникам України. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна