Поліція перекваліфікувала справу про загибель ветерана АТО Гонтаря із самогубства на умисне вбивство

 

Кримінальне провадження щодо загибелі в Києві екс-бійця батальйону “Донбас”, координатора центру реабілітації ветеранів АТО “Творча криївка” Валентина Гонтаря перекваліфікували із “самогубства” на “умисне вбивство”.
Про це “Новинарні” повідомила вдова ветерана, голова БФ “Творча криївка” Віталіна Маслова.

“Це не самогубство. Принаймні поліція перекваліфікувала провадження на ст. 155 ч. 1 – “умисне вбивство”, – зазначила Маслова.

Раніше речниця київської поліції Оксана Блищик повідомляла про кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України з додатковою правовою кваліфікацією – “самогубство”.

Як інформувала “Новинарня“, відомого ветерана АТО Валентина Гонтара з позивним “Прапор” знайшли мертвим вдень 4 серпня неподалік від озера Нивка в дачному селищі Катеринівка на околиці Києва. У нього були численні травми обличчя, рук та грудей, характерні для мінно-вибухового удару; поруч – уламки гранати.
Поліція припустила, що чоловік скоїв самогубство, лігши на гранату, і його відкинуло вибухом.

“Після 11 годин, проведених у святошинському відділку разом із Віталіною Масловою, справу “Прапора” Валентина Гонтаря перекваліфікували за ст. 115 ч. 1 ККУ – “умисне вбивство”, – повідомила також у соцмережі Наталія Барська, подруга Маслової.

І вона, і дружина загиблого не вірять у версію про самогубство Гонтаря, який загинув у першу річницю від народження сина, і сподіваються на об’єктивне розслідування.
Родина вже залучила кримінального адвоката.

ОНОВЛЕНО. Віталіна Маслова запрошує всіх небайдужих на церемонію прощання з “Прапором”, яка відбудеться на Майдані Незалежності у вівторок, 8 серпня, о 21:00.

Після цього домовину повезуть в Івано-Франківськ.

9 серпня – панахида в Івано-Франківську о 13:00 (Будинок скорботи).

Похорон відбудеться 10 серпня в карпатському селі Криворівня, де Гонтар жив із родиною останнім часом.

Картка Приватбанку для допомоги на похорон та підтримки Віталіни Маслової:
4731 2191 0711 0615

Більше про їхній шлюб із Валентином Гонтарем,
про його життя і смерть читайте у великому матеріалі “Новинарні”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна