На Київщині розкрили викрадення підприємця донецькими “перевертнями”. ФОТО

 

У неділю, 13 січня 2019 року, працівники столичної прокуратури спільно з Департаментом контрразвідки та внутрішньої безпеки СБУ та Подільським управлінням поліції Києва затримали двох осіб, які підозрюються у замовленні та організації викрадення підприємця Миколи Куликова на Київщині.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва. Із повідомлення випливає, що злочин був інсценований.

Зазначається, що замовниками злочину виявилися 56-річний мешканець тимчасово окупованої території Донецької області та його син, які одночасно є родичами потерпілого.

“Зловмисникам було відомо, що після переїзду з Донецької області у 2014 році родина потерпілого залишила на непідконтрольній території свій бізнес та майно. Тож з метою заволодіння вказаним майном шляхом переоформлення на нових власників зловмисники вирішили викрасти одного з членів родини.
Для здійснення злочинного плану вони підшукали виконавця, який за 3600 доларів США погодився здійснити злочин. У ході контролю за його вчиненням правоохоронці задокументували факт передачі виконавцю авансового платежу у сумі 600 доларів США.
Надалі, 11 січня 2019 року, на території с. Святопетрівське [Києво-Святошинського району] Київської області за добровільної згоди потерпілого здійснено його «викрадення»“, – розповіли в прокуратурі.

13 січня під час передачі виконавцю другої частини обумовленої суми в Києві батька і сина затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Фотогалерея із затримання:

затримання викрадачів - Київ СБУ -2 затримання викрадачів - Київ СБУ -1 затримання викрадачів - Київ СБУ
<
>

Під час затримання, окрім грошових коштів за викрадення потерпілого, у батька вилучили пістолет Макарова, мобільний телефон, а також пенсійне посвідчення колишнього співробітника ГУ СБУ в Донецькій області.

Тепер затриманим готують повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 263 КК України (викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб та незаконне зберігання зброї). Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Як відомо, 10 січня у Києві сталося резонансне викрадення чоловіка – невідомі серед білого дня заштовхали 24-річного Миколу Куликова у мінівен Citroеn темно-коричневого кольору та з номерними знаками АА5234ВХ. Злочин стався у селі Святопетровське в Києво-Святошинському районі, поблизу житлового комплексу “Петрівський квартал”. У зв’язку з інцидентом правоохоронці оголосили план “Сирена” та внесли дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею про незаконне позбавлення волі або викрадення людини.

Читайте також:
Спецоперація КОРДу в селі під Києвом: звільнено заручника, викрадачів затримано. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна