Спецоперація КОРДу в селі під Києвом: звільнено заручника, викрадачів затримано. ВІДЕО

 

Київські оперативники звільнили заручника і затримали його викрадачів.
Як передає “Новинарня“, про це в суботу, 17 лютого, інформує прес-служба столичного ГУ Нацполіції.

За даними правоохоронців, чоловіка насильно утримували у приватному будинку в селищі Требухів Броварського району та вимагали від його родичів викуп.

“Під час спільної операції оперативних служб поліції, бійців КОРДу та співробітників СБУ потерпілого визволили та затримали кількох зловмисників”, – ідеться в повідомленні.

Встановлено, що 6 лютого невідомі в масках напали на місцевого жителя на території оптового ринку по вулиці Марка Вовчка. Чоловіка насильно посадили в автомобіль та повезли в невідомому напрямку. Про це правоохоронцям повідомив син викраденого, який став свідком.

На виклик прибули екіпажі патрульної поліції та слідчо-оперативна група територіального управління поліції. Поруч із місцем події, на сусідніх вулицях, правоохоронці виявили дві спалені машини: “Опель”, яким потерпілий приїхав на роботу, та “Форд”, на якому втікали правопорушники.

Того дня слідчим відділом Оболонського управління поліції було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 146 ККУ (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Зазначається, що після розшукових дій співробітники київського карного розшуку разом із бійцями КОРДу та колегами з СБУ 17 лютого провели успішну операцію із визволення заручника в Броварському районі.

Як видно з поширеного відео, спецоперація проходила у дворі сільського будинку.

“Затримано кілька фігурантів, які безпосередньо знаходилися в будинку з потерпілим. Наразі тривають усі необхідні слідчі дії, за результатами яких будуть встановлені обставини, мотиви та інші співучасники злочину”, – розповів начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.

Фото: ГУ НП

У свою чергу потерпілий – судячи з вимови, імовірно, кавказького чи іншого східного походження – розповів, що зловмисники утримували його у кайданках на прикованиму до ліжка ланцюгу.
За його словами, викрадачі планували отримати за визволення 500 тисяч доларів США.

Крищенко зазначив, що з початку року в столиці це вже третій випадок, коли поліцейські Києва визволяють заручників.

У рамках кримінального провадження тривають заходи для повного розслідування і встановлення всіх  фігурантів, причетних до злочину. Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також:
Викраденого посадовця Укрзалізниці звільнили після 8 місяців полону;
бандити затримані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна