Угорський уряд вшанував своїх “геройських солдатів”, які воювали 1943 року на Дону проти СРСР

 

Угорський уряд у суботу, 12 січня, розмістив на своїй Facebook-сторінці заяву, в якій закликав вшанувати пам’ять “героїв, які боролися за Угорщину на Дону” в Другій світовій війні.

Відповідне повідомлення приурочене до 76-ї річниці “битви на Дону” (на території Російської РФСР).

“Пам’ятаймо про звитягу наших дідів, про тих героїчних угорських солдатів, які до останнього боролися за Угорщину на Дону…” – йдеться в дописі, який зауважила “Європейська правда”.

В уряді Угорщини зауважили, що 12 січня 1943 року “радянська армія почала наступ проти 2-ї угорської армії, чисельність якої становила 200 тисяч осіб”. В результаті Угорщина “втратила 120 тисяч геройських солдат, багато потрапили в полон”.

“Шана героям!” – сказано в заяві.

Як відомо, 13-27 січня 1943 року 2-га армія гортистської Угорщини – союзник гітлерівської Німеччини у Другій світовій війні, була вщент розбита під час Острогозько-Розсошанської операції радянських військ на Верхньому Доні. Цей розгром став чи не найбільшою військовою поразкою Угорщини за всю історію.

Читайте також:
Орбан знов у Путіна: Угорщина і РФ розвивають співпрацю, попри санкції ЄС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна