Міноборони отримало на зброю ще 4 млрд. грн., “Вільха” пішла в серію, – Полторак

 

Міністр оборони України Степан Полторак заявив про початок серійного виробництва ракетної системи залпового вогню (РСЗВ) “Вільха”.

“У грудні ми отримали додатковий ресурс – 4 млрд. грн. на закупівлю нових зразків ОВТ (озброєння та військової техніки – “Н”). Уже розпочинаємо серійне виробництво ракетного комплексу “Вільха”. Тривають дослідно-конструкторські роботи у багатьох інших проектах, які значно підвищать наші спроможності”, – розповів він в інтерв’ю газеті “Урядовий кур’єр”, опублікованому в четвер, 11 січня.

Полторак також анонсував продовження роботи над модернізацією форми та екіпірування військових.

“Даємо виробникам нові технічні завдання щодо їх поліпшення. І вже надходять нові костюми спеціальні та маскувальні для снайперів і розвідників, костюми для екіпажів броньованих машин, наколінники і налокітники, сумка транспортна індивідуальна, бахіли утеплені та багато іншого”, – повідомив міністр.

Крім того, за його словами, тривають розробка і військові випробування нових зразків спецодягу, взуття та екіпірування, зокрема для снайперів.

“Вільха” — ракетний комплекс із корегованим боєприпасом на основі реактивної системи залпового вогню 9К58 “Смерч”, розроблений КБ “Луч” (Київ). Виробник – ДАХК “Артем”. У кооперації задіяні також Павлоградський хімічний завод, “Оризон-Навігація” та ін.
РСЗВ “Вільха” має керований 300-мм ракетний боєприпас, який може для ураження як наземних, так і водних цілей. Радіус його – на рівні ракети “Точка-У”, тобто до 70-120 км.
Визначальною особливістю “Вільхи” є система наведення і можливість коригування траєкторії вже в польоті.
Кожна пускова установка має 12 ракет, кожна ракета несе бойову частину вагою до 250 кг та наводиться на ціль окремо від решти.
У квітні 2018 року в присутності президента Петра Порошенка завершилися випробування “Вільхи”. Новітній ракетний комплекс брав участь у параді Незалежності-2018.

Про те, що ракетний комплекс українського виробництва “Вільха” прийнятий на озброєння ЗС України та запущений у серійне виробництво, гендиректор київського КБ “Луч” Олег Коростельов розповідав журналістам ще в жовтні 2018 року.

Читайте також:
Уперше оприлюднено ВІДЕО влучання в ціль ракети “Вільха”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна