Стан політв’язня Клиха погіршується, Денисова поговорила з Москальковою

 

Стан здоров’я утримуваного в Росії українського політв’язня Станіслава Клиха погіршується, але необхідної медичної допомоги він не отримує.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова з посиланням на матір політв’язня Тамару Клих.

“Нещодавно його помістили до лікарні, проте одразу повернули до в’язниці. Станіслав скаржиться на сильний біль у серці, нирках, печінці, має проблеми з ногами і підозрює ймовірне захворювання на рак шкіри. Він хотів, щоб його обстежили, але, як повідомила його мама, лікарі взяли у нього на аналіз лише кров і сечу. Ніякого діагнозу так і не поставили і повернули в тюремні стіни”, – написала Денісова у “Фейсбуці” сьогодні, 11 січня.

Тамара Клих також повідомила омбудсману, що її син не отримує листи від рідних, хоча вони йому пишуть двічі на місяць.

“Я терміново звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням вжити заходів для забезпечення Станіслава Клиха належною медичною допомогою та відповідним лікуванням, а також щодо дотримання права на спілкування”, – зазначила Денисова.

Вона додала, що це вже третє її звернення до Москалькової за останні три місяці щодо дотримання прав Станіслава.

Невдовзі Денисова опублікувала ще один допис, у якому повідомила, що поспілкувалася з російською колегою Москальковою телефоном.

“Ми обговорили питання щодо організації нашої з нею можливої зустрічі у понеділок в Москві. Я висловила свою повну готовність зустрітися з нею, адже тем для обговорення у нас надзвичайно багато”, – написала українська Уповноважена з прав людини.

“Також спитала у Тетяни Москалькової, чому мені досі не надійшло від неї відповідей на мої ще минулорічні звернення щодо дотримання прав наших українських політв’язнів – Олега Сенцова, Романа Сущенка, Володимира Дудки, Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Павла Гриба, Едема Бекірова, Кязима Аметова, Асана Чапуха та багатьох інших. Відправила їй інформацію зі всіма листами, які я надсилала. Чекатиму відповідей”, – зазначила Денисова (про реакцію на це телефонне запитання з боку Москалькової в її дописі не йдеться).

Також українська омбудсман нагадала російській про необхідність забезпечити медичною допомогою кримського татарина Едема Бекірова, якого напередодні так званий “суд” у Криму залишив під вартою.

За словами Денисової, Москалькова “пообіцяла, що з’ясує усі обставини щодо стану його здоров’я”.

Читайте також:
Політв’язня Клиха в РФ перевели у психлікарню, – мати

“Людина помирає”. Співкамерник схопленого окупантами кримського активіста Бекірова
розповів про його стан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна