На Закарпатті прикордонник під час затримання намагався з’їсти хабар

 

У Закарпатській області співробітники Нацполіції, військової прокуратури та територіального управління Державного бюро розслідувань затримали інспектора прикордонної служби під час одержання ним хабара.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Нацполіції України.

За даними правоохоронців, інспектор прикордонної служби пункту пропуску “Лужанка” за певну винагороду допомагав громадянам з контрабандою, а саме за сприяння у безперешкодному переміщенні тютюнових виробів з України до країн Європейського союзу.

“Правоохоронці задокументували факт вимагання тисячі доларів США неправомірної вигоди за вирішення зазначеного питання. Кошти отримував частинами”, — йдеться у повідомленні.

Зазначають, що у середу, 9 січня, під час одержання останньої частини хабара у сумі 200 доларів США інспектора прикордонної служби затримали.

“Аби позбутися предмету злочину — грошей — та надалі уникнути відповідальності за його вчинення, прикордонник намагався їх з’їсти”, — додали у поліції.

Наразі фігуранта затримано за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У пункті пропуску “Лужанка” проводять процесуальні заходи.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, буде перевірятися причетність інших осіб прикордонної служби зазначеного пункту пропуску до корупційної діяльності.

Читайте також:
На Чернігівщині затримали митника, який брав хабарі за ввезення “євроблях”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна