На Чернігівщині затримали митника, який брав хабарі за ввезення “євроблях”

 

Працівники СБУ та прокурори військової прокуратури Деснянського гарнізону на Чернігівщині викрили й затримали хабарника з ДФС, який брав участь у схемі незаконного ввезення “євроблях” із території Білорусі.

Державного інспектора відділу митного оформлення № 4 митного поста “Нові Яриловичі” Чернігівської митниці Державної фіскальної служби затримали у понеділок, 26 листопада, повідомили “Новинарні” у військовій прокуратурі Центрального регіону.

“Установлено, що вказаний державний службовець систематично вимагав та отримував неправомірну вигоду від громадянина України за безперешкодне митне оформлення легкових транспортних засобів на іноземній реєстрації в режимі «тимчасове ввезення до одного року» на громадянина-нерезидента на територію України із сусідньої Республіки Білорусь, а також неініціювання проведення поглибленої перевірки та нескладання протоколу про вчинення адміністративного правопорушення при їх ввезенні”, – зазначили в прокуратурі.

Упродовж жовтня-листопада 2018 року, в рамках проведення негласних слідчих дій, прокурори задокументували три факти отримання інспектором-митником неправомірної вигоди загальну суму понад 11 тисяч гривень від громадянина України за ввезення ним чотирьох легкових автомобілів.

“Увечері 26 листопада 2018 року, діючи під контролем правоохоронних органів, вказана службова особа знову одержала від цього ж громадянина частину неправомірної вигоди у сумі 6200 гривень за безперешкодний ввіз на територію України двох легкових автомобілів, перебуваючи за місцем дислокації свого підрозділу у селі Скиток Ріпкинського району Чернігівської області.
Тобто за два місяці нечистий на руку митник «заробив» тільки на ввозі автівок понад 17 тисяч гривень”, – ідеться в повідомленні.

При затриманні отримані митником-хабарником кошти вилучили.

Затримання проводилось за оперативного супроводження відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Чернігівській області.

На даний час тривають обшуки за місцем роботи та проживання затриманого.

Йому готують повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та клопотання до суду про запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Читайте також:
“Євробляхи” стоп: закони набули чинності

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна