На знак протесту: вінницький священик УПЦ МП скинув купол із храму

 

У Вінниці настоятель храму Олександра Невського так званої УПЦ МП Віктор Парандюк скинув купол з храму, де раніше вів служби.

Як повідомляє УП, храм розташований на території училища Департаменту поліції охорони МВС. 

Свій вчинок Парандюк пояснив тим, що його “виселяють” з відомчої території.

За словами священика, громада храму “15 років встановлювала купол”, а нині “через відмову переходити до ПЦУ” його демонтували.

Розірвання договору-оренди приміщення храму та розторгнення договірних відносин з єпархією щодо проведення служб у відомчому приміщенні ініціювало керівництво навчального закладу МВС.

Ієрей став відомим у місті через відверто проросійську позицію та агресію до ПЦУ.  До Об’єднавчого собору він намагався чинити тиск на правлячого архієрея, звинувачувати його та створювати “опозицію”. Він продовжує налаштовувати вірян на супротив, підбурювати їх і розповсюджувати фейки про міфічні “захвати церков”, — зазначає ЗМІ.

Читайте також:
У Вінниці священики Московського патріархату пікетували ОДА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна