У Вінниці священики Московського патріархату пікетували ОДА

 

У Вінниці в п’ятницю, 4 січня, священики Тульчинської, Могилів-Подільської і Вінницької єпархій так званої УПЦ Московського патріархату пікетували будівлю ОДА.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

За оцінками очевидців, участь у протестній акції взяли близько ста священнослужителів.

Під стіни будівлі облдержадміністрації вони прийшли після загальних зборів духовенства Тульчинської, Могилів-Подільської і Вінницької єпархій, які відбулись у Вінниці в храмі Стрітення Господнього, скликаних відповідно до рішення “Координаційної ради канонічних архієреїв єпархій УПЦ у Вінницькій області”.

Учасники пікетування принесли плакати, в яких закликали припинити “гоніння на канонічну церкву” та заявляли, що Вінниччина “за блаженнішого Онуфрія”.

Вони передали до облдержадміністрації звернення на адресу голови ОДА Валерія Коровія, утім, повідомити журналістам його зміст та прокоментувати причину проведення акції відмовлялися, посилаючись на те, що згодом опублікують офіційну інформацію “на сайті Вінницької єпархії УПЦ”.

Звернення духовенства так званої УПЦ МП в ОДА прийняли та зареєстрували.

Акція священиків завершилась без інцидентів.

Читайте також:
“Ватний Єврошоп”. У Вінниці націоналісти вилучили і спалили футболки з Путіним. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна