Порошенко в Стамбулі знову обговорив з Ердоганом звільнення політв’язнів з РФ

 

У Стамбулі президент України Петро Порошенко зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.
Про це повідомила прес-служба глави держави в суботу, 5 січня, перед церемонією підписання томосу в резидентції Вселенського патріарха.

Із фото, поширеного АП, видно, що зустріч проходила за участю обох перших леді.

“Під час переговорів лідери двох держав обговорили шляхи зміцнення стратегічного партнерства, посилення координації взаємодії на міжнародній арені, перспективи укладення двосторонньої угоди про зону вільної торгівлі”, – ідеться в повідомленні.

“Окрему увагу було приділено заходам з метою звільнення незаконно ув’язнених українських громадян з російських в’язниць, а також забезпечення прав громадян України, в тому числі кримських татар, на території Криму в умовах російської окупації”, – зазначили в прес-службі.

Зазначається, що Порошенко високо оцінив незмінну підтримку Туреччиною суверенітету і територіальної цілісності нашої держави та окремо подякував за співавторство Турецької Республіки у схваленій в грудні 2018 року резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо засудження мілітаризації російською стороною Криму та Азову.

Президенти двох країн відзначили позитивну динаміку торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, а також зростання взаємних туристичних потоків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна