128-ма бригада підтвердила: в полон “ДНР” потрапив боєць Качинський

 

Боєць 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ Андрій Качинський, який у ніч проти 29 грудня 2018 року зник у зоні Операції об’єднаних сил, потрапив у полон бойовиків.
Про це повідомила офіційна сторінка закарпатської бригади у Facebook.

“У зв’язку з поширенням підконтрольним російсько-окупаційним військам ЗМІ відео з поясненнями Андрія Качинського, повідомляємо наступне: так, на відео дійсно військовослужбовець нашої бригади. Ми розуміємо, що дані пояснення отримані під тиском, та жодним чином не засуджуємо його за це. Більш того, підкреслюємо, що він не може нести відповідальність за свої слова”, – йдеться в повідомленні на сторінці “Закарпатський легіон“.

Зазначається, що бригада робить все можливе, щоб якомога скоріше повернути бійця додому.
До процесу залучені міжнародні організації.
Близьким Андрія надається всебічна підтримка.

Раніше бойовики “ДНР” оприлюднили в YouTube відео із захопленим у полон бійцем ЗСУ Качинським. Він розповідає, що бойовики з ним нібито добре поводяться, тоді як “свої” начебто били його.

Як інформуіала “Новинарня“, 2 січня стало відомо, що в ніч проти 29 грудня 2018 року зник військовослужбовець 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сухопутних військ ЗС України. Російські ЗМІ з посиланням на підконтрольні окупантам інформаційні ресурси повідомили про захоплення у полон українського військовослужбовця, який нібито “брав участь у спробі проникнення” на територію “ДНР” на південному напрямку.

Читайте також:
Як вижити в полоні та після нього

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна