На Донбасі зник боєць із 128-ї огшбр, який міг потрапити у полон

 

Тривають пошуки військовослужбовця із 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, який зник у ніч на 29 грудня 2018 року на сході України.

Про це йдеться в повідомленні від 2 січня на сторінці бригади “Закарпатський легіон” у Facebook.

“Стосовно інформації поширеної російсько-окупаційними військами, повідомляємо наступне: у ніч з 28 на 29 грудня 2018 року було виявлено відсутність одного з військовослужбовців нашої бригади. З моменту зникнення були організовані розшукові заходи, які станом на 2.01.19 року не дали результату”, – зазначають бійці.

За цим фактом 29 грудня 2018 року військова прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

“Повідомлення з сайтів російсько-окупаційних військ про нібито проведені наступальні дії з боку підрозділів бригади є фейковими та не відповідають не лише дійсності, а й здоровому глузду взагалі”, – наголошують в 128 огшбр.

Водночас у бригаді підтвердили, що номер автомата АКС-74У показаного в мережі – дійсно закріплений за зазначеним військовослужбовцем.

Раніше медіа, підконтрольні бойовикам, поширили інформацію про затримання українського військовослужбовця.

Зокрема цитувався так званий “заступник начальника управління народної міліції ДНР” Едуард Басурін, який заявив: “При спробі проникнути на територію республіки був узятий в полон боєць, якого кинули свої “колеги” при панічній втечі”.

Читайте також:
Окупанти заявляють, що на Новий рік у Донецьку підірвали міст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна