Сніговики vs смолоскипи: на честь дня Бандери націоналісти в Києві провели два марші. ФОТО

 

У вівторок, 1 січня, в Києві пройшли два марші націоналістів на честь 110-річчя від дня народження лідера ОУН (б) Степана Бандери.
Як передає “Новинарня“, на відміну від попереднього року, “Національний корпус” цього разу влаштував окрему маніфестацію, і вона проходила без традиційних смолоскипів.

Основну кількатисячну колону сформували представники ВО “Свобода”, “Правого сектора”, Конгресу українських націоналістів, “С14”, “Сокола” та низки інших організацій.

На чолі йшов висуванець цієї коаліції на виборах президента Руслан Кошулинський, голова секретаріату “Свободи”.

Фото: ВО Свобода

“Навколосвободівські” націоналісти зібралися в парку Шевченка, запалили факели і рушили до Хрещатика та Майдану Незалежності, де провели урочисте віче.

Звертаючись до присутніх на заході, Руслан Кошулинський наголосив: “Кожен Новий рік починається з уродин Степана Бандери. Великого українця, Провідника революції, яку судилося завершити нашому поколінню… Наше головне завдання у 2019 році – нарешті зреалізувати мрію Степана Бандери: військовим, дипломатичним, економічним й ідеологічним шляхами розвалити московську імперію, розділити поневолені нею народи на самостійні національні держави, знищити олігархію всередині України й нарешті дати українцям можливість бути господарями на своїй, Богом даній землі”.

Натомість “Національний корпус” разом із “Нацдружинами” влаштував свій марш дещо раніше. “Азовці” зібралися о 17:00 на площі біля Оперного театру і пройшли до Майдану іншим маршрутом, по вулиці Богдана Хмельницького.

Фото: Нацкорпус

“Вже традиційний для націоналістів захід цьогоріч ми вирішили провести у новому форматі: нашу колону очолили веселі сніговики й під українську новорічно-різдвяну музику, з бенгальськими вогнями у руках ми рухались центром Києва. Учасники ходи вітали зі святом киян, яких зустрічали у центрі міста, а хлопці з “Національних дружин” роздавали дітям солодкі подарунки”, – звітує прес-служба “Нацкорпусу”.

Крім формених курток, “нацдружинники” мали на головах червоні ковпаки санта клаусів.

Як відомо, “Нацкорпус” не підтримав висування Руслана Кошулинського в президенти, натомість від них балотуватиметься екс-командир батальйону “Азов”, позафракційний народний депутат Андрій Білецький.

Читайте також:
Посол Ізраїлю шокований “роком Бандери”. В’ятрович відреагував

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна