Росіян продовжать прискіпливо перевіряти на кордоні після воєнного стану

 

Державна прикордонна служба продовжує здійснювати посилений контроль за в’їздом іноземних громадян, зокрема, росіян, після завершення строку дії воєнного стану.

Про це повідомив речник відомства Олег Слободян, передає УП.

“Воєнний стан запроваджувався тому, що була висока ймовірність військової агресії, військового вторгнення Росії на територію України. Зараз актуальність такого вторгнення знизилась, але безпекові проблеми на кордоні нікуди не ділись… Тому заходи посиленого контролю за в’їздом іноземців в Україну будуть продовжуватись”, – пояснив Слободян.

Він підкреслив, що Росія продовжує накопичувати війська вздовж кордону та переміщати їх в окупованому Криму.

За словами речника Держприкордонслужби, заходи посиленого контролю за час воєнного стану “підтвердили свою ефективність”.

“У межах компетенції Держприкордонслужбі вдалося не допускати провокацій на кордоні, а також убезпечити громадян, які проживають в Україні, від провокацій”, – уточнив Слободян.

Він додав, що посилений контроль стосується громадян з переліку 70 країн міграційного ризику, в тому числі, Росії.

“Звісно, що в контексті агресії Росії проти України саме громадяни Російської Федерації є об’єктом нашої підвищеної уваги”, – зазначив Слободян.

Крім того, як повідомляє Рада національної безпеки і оборони, на засіданні у середу прикордонниками рекомендували “продовжити посилену охорону державного кордону з Російською Федерацією” та “здійснювати посилений контроль громадян Росії, що перетинають кордон України”.

За словами речника ДПСУ, наразі офіційного рішення про продовження заходів контролю ще немає.

Читайте також:
Президент оголосив про закінчення воєнного стану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна