Прапори бойових бригад ЗСУ їдуть в Антарктиду

 

У 24-й Українській антарктичній експедиції на станцію “Академік Вернадський” візьме участь тележурналіст, АТОвець Андрій Мочурад, який візьме з собою прапори бойових бригад Збройних сил України.

Як повідомила прес-служба Міноборони, про це Мочурад розповів на брифінгу у Львові 26 грудня.
Журналіст відомий як ветеран бойових дій на Донбасі та ініціатор патріотичних ініціатив.

За його словами, в Антарктиді українська експедиція займається метеорологічними, біологічними та геофізичними дослідженнями.

“У мене є досвід мандрівника. Свого часу здійснював експедицію країнами Близького Сходу. Мав досвід гірських сходжень у цьому регіоні. Важкої роботи і складних метеоумов я не боюсь. Крім того, хочу продовжити ініціативу українців щодо вшанування бойових побратимів. Тому до Антарктиди зі мною вирушать прапори бригади морської авіації Військово-Морських сил ЗС України, 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. А також прапор Десантно-штурмових військ ЗС України, адже я є офіцером і перебуваю в оперативному резерві однієї з бригад ДШВ, – повідомив Андрій Мочурад.

Крім того, на Крижаний континент їде прапор 80-ї десантно-штурмової бригади.

Журналіст також має намір зняти документальний фільм про діяльність українських науковців на Південному полюсі.

Читайте також:
Росіяни влаштували різанину на науковій станції в Антарктиді

Московська церква розширила “канонічну територію” на Антарктиду. ВІДЕО патріарха з пінгвінами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.