Адвокат Найєм подав на Луценка до суду через розголошення

 

Адвокат Масі Найєм подав заяву про розголошення генеральним прокурором України Юрієм Луценком відомостей у справі про вбивство громадської діячки Катерини Гандзюк.

Про це правозахисник повідомив у своєму “Фейсбуці”.

Адвокат підкреслив, що розголошення Луценко відомостей досудового розслідування може призвести до негативних наслідків для розслідування.

“Подав на генпрокурора Луценка Ю. В. заяву про кримінальне правопорушення за розголошення відомостей досудового розслідування у справі Каті Гандзюк. Це правопорушення передбачене ч. 2 статті 387 КК України. Мова йде про розголошення, вчинене прокурором незалежно від того, чи брав він безпосередню участь у досудовому розслідуванні”, – зазначив адвокат.

Масі Найєм підкреслив, що публічне оголошення про намір повідомити певним особам про підозру може дати чіткий сигнал таким особам про те, що їм варто здійснити певні дії для уникнення застосування до них відповідних процесуальних дій.

“Такий же ефект матиме і оголошення ймовірного мотиву вбивства та повідомлення про те, що саме такий мотив наразі виводить слідство на ім‘я ймовірного замовника. Заяву подали до Державного бюро розслідувань, до підслідності якого входить розслідування злочинів, вчинених зокрема генпрокурором, окрім тих, що підслідні НАБУ”, – написав він у соцмережі.

Читайте також:
Заяви Луценка у справі Гандзюк шкодять розслідуванню, – адвокат Закревська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна